Apple lar deg rulle tilbake iPhones sikkerhetsoppdateringer

Ikke gjør det uten en veldig god grunn

Men å gjøre det etterlater åpenbart telefonen ubeskyttet.

Apple lar deg fjerne sikkerhetsoppdateringene installert av iOS 16s Rapid Security Response-system, som kan installere oppdateringer uten å måtte oppdatere iPhone fullstendig (eller til og med uten å måtte starte den på nytt, i noen tilfeller). I følge et støttedokument fikk øye på av MacRumors, kan du fjerne en Rapid Security Response-oppdatering ved å gå til Innstillinger > Generelt > Om, og deretter trykke på iOS-versjonen. Derfra vil du bli presentert med en "Fjern sikkerhetsoppdatering"-knapp.

Dokumentet gir ingen eksempler på hvorfor du må avinstallere en av oppdateringene, slik at telefonen din er åpen for sårbarheten den beskytter mot. Det er lett å forestille seg noen spesielle omstendigheter der funksjonen kan være nyttig, kanskje hvis man for eksempel roter til noe spesiell arbeidsrelatert programvare eller administrasjonsverktøy. Ellers er det en av de funksjonene som folk flest sannsynligvis aldri bør bruke med mindre de har en veldig spesifikk grunn og fullt ut forstår hva de gjør - omtrent som den nye ekstreme låsemodusen, som er inkludert for å beskytte brukere mot "svært sofistikert" målrettede nettangrep.

Det er fint å ha kontroll, men de fleste burde ikke trenge det

Rapid Security Response er slått på som standard, selv om du kan slå av oppdateringene ved å gå til Innstillinger> Generelt> Programvareoppdatering> Automatiske oppdateringer og veksle mellom "Sikkerhetssvar og systemfiler." Hvis du gjør det, må du vente på fulle iOS-oppdateringer for å få sikkerhetsoppdateringene. Igjen, jeg vil personlig anbefale å ikke slå av funksjonen med mindre du har en eksplisitt grunn til det, gitt hvor mange av Apples nylige oppdateringer som har løst ganske alvorlige sårbarheter.

Systemet kommer også til macOS i Ventura, som ikke har blitt offisielt utgitt ennå - så langt, Apples støttedokumenter for sitt stasjonære operativsystem ikke nevne om du vil kunne rulle tilbake disse oppdateringene også.

Kupon4U.com
logo
Aktiver registrering i innstillinger - generelt